Lyxig lördgaslunch
Med barnen hos farmor och farfar får man passa på att lyxa till det med mat man annars aldrig skulle hinna med att laga. Det gjorde vi idag! Hemmagjorda tortellini med ricotta, parmesan och spenat. Till det en vitvinssås och sparris. Jag kan verkligen rekommendera alla att laga detta, så himla gott!
Gör så här:
Gör så här:
Pastadeg efter vad som står på mjölpåsen.
Fyllning:
250 g ricottaost
2 dl riven parmesanost (2 dl motsvarar ca 50 g)
50 g spenat
Gör så här:
Hacka och blanchera spenaten.
Blanda spenat med ostarna.
Kavla ut pastadegen, tryck ut cirklar, fyll, vik ihop.
Koka tortellinisarna i ca 5 minuter.
Sås:
1/2 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
1/2 dl vitt matlagningsvin
1/2 dl vatten
1 msk koncentrerad grönsaksfond
2 dl vispgrädde
1 paket fryst sparris (300g)
Salt
Svartpeppar
Gör så här:
Skala och finhacka gul lök och vitlök, fräs glansigt i olivolja. Tillsätt matlagningsvin och låt koka ihop. Tillsätt vatten, fond och grädde och låt koka i 7-10 minuter.
Tina fryst sparris. Skär i bitar och tillsätt sparrisen i såsen och låt koka med 1 minut. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp tortellini i djup tallrik. Skeda över sås och sparris. Salta och peppra och toppa med parmesan.
Ät och njut!
Lycka till!