Linneas Pilleri

30 år. Sambo. Mamma till två bustroll. Att baka är avkoppling. Älskar att fota. Virka är det nya i mitt liv.

Vegetarisk lasagne

Publicerad 2015-02-25 11:22:00 i Recept,

Har världens bästa middagstips!
 
Detta behöver du för att göra världens godaste lasse!
  • ca 400 g lasagneplattor
  • 1 st gul lök
  • önskat antal vitlöksklyftor
  • önskat antal champinjoner
  •   smör eller olja att steka i
  • ca 500 g fryst bladspenat
  • 1 burk krossade tomater (500 g)
  • 0.5 dl tomatpuré
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 dl vatten
  •   flingsalt och nymalen svartpeppar
  • 1 msk torkad oregano
  • 3 st mozzarellaostar (à 125 g)
  • 1 dl finriven parmesanost
 
Gör så här:
  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Hetta upp en panna med smör eller olja och fräs mjuk på inte alltför hög värme och utan att löken tar färg. Hacka champinjonerna och låt de stekas med. 
  3. Tillsätt spenaten, något tinad.
  4. Låt puttra i 3–4 minuter.
  5. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljong och vatten. Låt puttra i ca 10 minuter.
  6. Smaka av med flingsalt, peppar och oregano.
  7. Smält smöret till bechamelsåsen i en kastrull.
  8. Vispa ner mjölet.
  9. Häll på mjölken under vispning och låt koka upp.
  10. Smaka av med salt och peppar.
  11. Smörj en ugnsfast form med smör.
  12. Varva sedan tomat- och spenatsås, lasagneplattor, bitar av mozzarella och bechamelsås.
  13. Översta lagret ska vara bechamelsås.
  14. Toppa med den rivna parmesanosten.Gratinera lasagnen i 225–250 grader varm ugn i 30–35 minuter.
  15. Täck med folie mot slutet om den blir för bränd.
  16. Servera den krämiga lasagnen med en sallad.


Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela