Vegetarisk lasagne
Har världens bästa middagstips!
Detta behöver du för att göra världens godaste lasse!
- ca 400 g lasagneplattor
- 1 st gul lök
- önskat antal vitlöksklyftor
- önskat antal champinjoner
- smör eller olja att steka i
- ca 500 g fryst bladspenat
- 1 burk krossade tomater (500 g)
- 0.5 dl tomatpuré
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 1 dl vatten
- flingsalt och nymalen svartpeppar
- 1 msk torkad oregano
- 3 st mozzarellaostar (à 125 g)
- 1 dl finriven parmesanost
Gör så här:
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Hetta upp en panna med smör eller olja och fräs mjuk på inte alltför hög värme och utan att löken tar färg. Hacka champinjonerna och låt de stekas med.
- Tillsätt spenaten, något tinad.
- Låt puttra i 3–4 minuter.
- Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, buljong och vatten. Låt puttra i ca 10 minuter.
- Smaka av med flingsalt, peppar och oregano.
- Smält smöret till bechamelsåsen i en kastrull.
- Vispa ner mjölet.
- Häll på mjölken under vispning och låt koka upp.
- Smaka av med salt och peppar.
- Smörj en ugnsfast form med smör.
- Varva sedan tomat- och spenatsås, lasagneplattor, bitar av mozzarella och bechamelsås.
- Översta lagret ska vara bechamelsås.
- Toppa med den rivna parmesanosten.Gratinera lasagnen i 225–250 grader varm ugn i 30–35 minuter.
- Täck med folie mot slutet om den blir för bränd.
- Servera den krämiga lasagnen med en sallad.