Linneas Pilleri

30 år. Sambo. Mamma till två bustroll. Att baka är avkoppling. Älskar att fota. Virka är det nya i mitt liv.

Födelsetavlor

Publicerad 2016-06-30 13:26:00 i Pyssel,

Jag pysslade ihop två lite mindre och stilrena födelsetavlor till barnen. Man kan ju skriva lite mindre under för att få in mer info, typ vikt och längd. Det får bli i en annan version :)

 

Middagstips

Publicerad 2016-06-16 09:48:45 i Recept,

Här kommer ett middagstips!
 

Kyckling- och svamppizza på blomkålsbotten, 1 portion

 

Ingredienser

·         ½ blomkålshuvud

·         1 msk linfrön

·         2 äggvitor

·         1½ tsk psylliumhusk

·         40 g riven ost (31% fett)

·         Örter till kryddning: salt, peppar, paprika, rosmarin

·         1 msk olivolja till bakplåten

·         1 msk tomatpuré

·         1 vitlöksklyfta, krossad

·         Oregano och timjan

·         1 grillad kycklingklubba, rensad och hackad

·         1 svamp, hackad

·         Lite rödlöksringar, tunt skivade

·         2 körsbärstomater, delade i klyftor

·         1 msk riven ost (31 % fett)

·         2 msk riven parmesan

·         Färsk oregano (valfritt)

 

Gör så här

1.       Pizzabotten

 

Sätt ugnen på 200 grader.

 

Mixa blomkålen i en matberedare eller mixer tills den antagit formen av små smulor. Placera blomkålssmulorna i en skål och värm i mikron ett par minuter.

 

Häll upp blomkålen på en kökshandduk och krama ut allt vatten. Häll sedan blomkålen i en skål tillsammans med resterandeingredienser till botten och rör ihop.

 

Sprid ut olivoljan på en bakplåt och häll sedan ut blomkålsblandningen som en pizza och grädda i ca 20 min.

 

2.       Tomatsås och topping

 

Blanda tomatpuré, vitklösklyftor, oregano och timjan till tomatsåsen och förbered sedan toppingen.

 

Ta ut blomkålsbotten när den är gyllenbrun. Sprid ut tomatsåsen över den och lägg sedan på toppingen. Börja med osten och avsluta med parmesan på toppen. Grädda ytterligare 20 min.


Liknande inlägg

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela